FRUGI VENTA HOME  / DOSSIERS  / Logistiek

Belangen Mainports - Greenports versterken

Woensdag 27 november 2013 reikte Gedeputeerde Govert Veldhuijzen het rapport ‘Toegevoegde waarde Netwerk Greenport en Mainports’ uit aan Havenberdrijf Rotterdam en Schiphol onder toeziend oog van Greenport ambassadeur Sjaak van der Tak.

Een vertegenwoordiging van zowel Greenports als Mainports was te gast bij Total Produce. Het rapport bundelt feiten en doet aanbevelingen, mede in de richting van het programma Fresh Corridor. Doel is om de verslogistiek breder op de politiek en private agenda’s te krijgen. Het rapport werd samengesteld in opdracht van de ministeries van I&M, EZ en de Provincie Zuid-Holland.

 

downloaden van een bestand Eindrapport_Toegevoegde_waarde_Netwerk_Greenports_en_Mainports.pdf openen/downloaden...

Containerscan Rotterdamse haven

 (19-08-11) In de importpiek dit voorjaar vonden ernstige vertragingen plaats in de logistieke keten in de haven. Na overleg met Douane en terminals is een pilot gestart met openingstijden van de Douanescan. De scan zelf bleek niet langer het knelpunt. Met enkele importeurs en Ronald Hoekstra van Customs Solutions & Improvements B.V. is gesproken over de ontwikkeling van een Fast Lane.

Om het proces ten bate van alle betrokken partijen te verbeteren en situaties als afgelopen voorjaar te voorkomen, start een Fast Lane pilot per 1 september.
Tijdens de gesprekken blijken diverse kosten altijd een punt van discussie. Op verzoek hebben wij van de Douane een toelichting ontvangen bij de kosten van het scannen en/of fysiek controleren van containers bij de Douanecontroleloodsen in Rotterdam. U kunt deze downloaden.

Meer informatie: Peter Verbaas Verbaas@frugiventa.nl  

Electronic Business Support Network in AgroFood

eBSN is een groot Europees Project voor een Electronic Business Support Network in AgroFood. Frugi Venta en FrugIcom trekken hierin samen op met CAP Gemini en WUR / LEI om een aanvraag in te dienen voor onze sector. Het 2 miljoen euro tellende project bestaat uit meerder onderdelen en loopt in totaal 30 maanden.
Voor Frugi Venta is het belangrijkste deel meerdere standaardberichten door verschillende internationale schakels in de AGF keten te implementeren. Als consortium ambiëren we de deelopdracht te krijgen met Groenten & Fruit gerelateerde berichten. Specifiek wordt binnen de opdracht gevraagd om een Oost–West en een Noord-Oost-keten te faciliteren waarin tenminste één MKB bedrijf deelneemt. De voorkeur van FrugiCom / Frugi Venta is hiervoor een bestaande keten van onze leden te gebruiken en deze met ICT berichten verder te gaan ondersteunen. Als u hierbij concrete ideeën heeft of wilt overleggen, graag uw reactie.

Meer informatie: Peter Verbaas, Verbaas@frugiventa.nl