FRUGI VENTA HOME  / DIENSTEN  / WGA-Uitstappolis

Alternatieve verzekeraar WGA-Uitstap

De circa 100 Frugi Venta-leden die hebben gekozen voor de WGA-Uitstap-verzekering van Zilveren Kruis Achmea hebben bericht gekregen dat de premie per 1 januari 2013 met 80% wordt verhoogd. Bij verlenging van de lopende polis bedraagt de premie 0,429% van de SVW-loonsom gedurende één jaar. In combinatie met de ZKA-Verzuimverzekering 0,381%.

Gezien deze forse verhoging heeft Frugi Venta in samenwerking met Meeùs gezocht naar een alternatief. De Amersfoortse heeft voor Frugi Venta-leden een aanbieding gedaan, namelijk een premie van 0,29% van de SVW-loonsom tot een maximale loonsom van € 2 miljoen gedurende drie jaar, dus tot 1 januari 2016.

Werkgevers kunnen tot 1 december 2012 de WGA-Uitstapverzekering van ZKA opzeggen en overstappen naar de Amersfoortse. Werkgevers die nog geen eigenrisicodrager zijn voor de WGA (dus betalen aan UWV-Belastingdienst) kunnen per 1 juli 2013 uitstappen. Zij dienen dan vóór 1 april 2013 aan UWV/ Belastingdienst te berichten dat zij uit het publieke bestel stappen.

Meer informatie: welschen@frugiventa.nl