FRUGI VENTA HOME  / COMITÉS  / Comité Champignonhandel

Comité Champignonhandel

Het Comité Champignonhandel komt zo nu en dan bij elkaar tijdens een ledenbijeenkomst. Met grotere regelmaat vinden echter bijeenkomsten plaats met overige organisaties waarbij promotie van champignons centraal staat.

De leden van het Comité Champignonhandel zijn onder andere betrokken bij promotiecampagnes zoals de Zilveren Champignon. Ook zijn de leden betrokken bij de Mushroom Promotion Foundation

Leden Comité Champginonhandel
* Rob Banken, Banken Champignons BV
* Gert Mulder, Frugi Venta
* Piet Hein van den Oord, Champoord BV
* Tom van Walsem (voorzitter), Limax BV
* Leo Welschen (secretaris), Frugi Venta

Keurmerk Fair Produce garantie goed werkgeverschap

De Stichting Fair Produce Nederland start dit jaar met het toekennen van het ketenkeurmerk Fair Produce Nederland: het sociale ketenkeurmerk voor bedrijven met een gegarandeerd sociaal personeelsbeleid. Handel- en teeltbedrijven in de champignonsector kunnen nu in aanmerking komen voor het ketenkeurmerk.

Hierdoor laten ondernemers zien dat een duurzame en concurrerende Nederlandse tuinbouw de enige manier is om gezamenlijk richting te geven aan een duurzame toekomst van één van de belangrijkste exporterende sectoren van Nederland. Dankzij het ketenkeurmerk, krijgen ondernemers met geborgde beloningsstructuur, de kans zich in de markt te versterken. Het ketenkeurmerk start in de champignonsector omdat deze sector “het water aan de lippen staat”.

U kunt uw interesse voor het ketenkeurmerk Fair Produce Nederland tonen door een e-mail te sturen aan het secretariaat van de Stichting, ter attentie van mevrouw Stephanie Gerdes (stephanie.gerdes@zlto.nl). U krijgt vervolgens een informatiepakket toegestuurd per e-mail over hoe het toekennen van het ketenkeurmerk in zijn werk gaat, de organisatie die de audits uitvoert en welke kosten daarbij gepaard gaan. Colland subsidieert de eerste 50 audits op teeltbedrijven. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Naar verwachting vinden de eerste audits al in september plaats. U kunt de informatie ook downloaden van deze website:

• De normen voor uw bedrijf
• Het reglement ‘keurmerk’ en het reglement ‘bezwaar’.
• Een overzicht met veel gestelde vragen.
• Een aanmeldingsformulier. Met dit formulier start u de aanvraag van het ketenkeurmerk
  voor uw bedrijf.

downloaden van een bestand Inspectienorm_Champignonhandelaren_Fair_Produce_1.pdf openen/downloaden...
downloaden van een bestand Inspectienorm_Champignonteler_Fair_Produce.pdf openen/downloaden...
downloaden van een bestand Keurmerkreglement_Fair_Produce_2.pdf openen/downloaden...
downloaden van een bestand Reglement_bezwaar_en_beroep_Fair_Produce_2.pdf openen/downloaden...
downloaden van een bestand FAQ_Fair_Produce_1.pdf openen/downloaden...
downloaden van een bestand Aanmeldformulier_Fair_Produce_1.pdf openen/downloaden...