FRUGI VENTA HOME  / ORGANISATIE

Groenten en Fruit Handelsplatform

Frugi Venta, Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland is de toonaangevende ondernemersorganisatie voor 430 bedrijven op het gebied van de groot- en tussenhandel, importhandel en exporthandel in verse groenten en fruit.

Frugi Venta richt zich primair op bevordering van de concurrentiekracht van de sector door collectieve en individuele dienstverlening aan leden en belangenbehartiging op nationaal en internationaal niveau.
Frugi Venta is ontstaan in 2001 uit drie organisaties. Zij vertegenwoordigden de importeurs, exporteurs en binnenlandse groothanderen. 
Met het vervagen van grenzen en bereikbaarheid van producten voor vele handelaren, verdween voor een groot deel ook de strikte scheidslijn tussen de afzonderlijke 'bloedgroepen'. Dit heeft geleid tot het samengaan van de drie organisaties en oprichting van Frugi Venta.

Frugi Venta heeft een staf van acht medewerkers. Het bestuur bestaat uit negen vertegenwoordigers van handelsbedrijven, verdeeld over alle geledingen van de groenten- en fruithandel en een voorzitter. 
Middels diverse Comités is Frugi Venta in staat specifieke informatie te verspreiden aan die doelgroep die daarin is geïnteresseerd.