FRUGI VENTA HOME
Winnaar gevestigde handel: Gijs van de Hoef 'inspiratiebron voor smaakvol eten' uit Veenenaal.
Winnaar Ambulante Handel: Vos Groente & Fruit uit Wijk en Aalburg.
«  Terug naar homepage

Winnaars Beste Groenteman 2014 bekend


<Persbericht> Den Haag, 1 oktober 2014 - Ieder jaar is het weer een spannende strijd, maar dit jaar waren de verschillen echt minimaal. De Beste Groenteman van Nederland word je niet zomaar, daar komt behoorlijk wat bij kijken. Niet alleen van de ondernemer zelf, maar de gehele verkiezing is een echte teamprestatie waarbij alle schakels moeten kloppen.

Winnaar van de winnaars
Het is een cliché, maar alle finalisten zijn winnaars. Dit werd gedurende de competitie steeds weer bewezen door de kandidaten. Uiteindelijk komt er dan toch een winnaar van de winnaars uitrollen.

De bekendmaking van de beste groenteman vond plaats op de beurs AGF Detail in Houten. Na een culinair, hoogstaande kookdemonstratie van Niven Kunz, was het ook de sterren chef-kok die de bekendmaking deed van de verkiezing.

Voor de gevestigde handel is dat Gijs van de Hoef ‘inspiratiebron voor smaakvol eten’ uit Veenendaal geworden. Bij de ambulante handel ging Vos Groente & Fruit uit Wijk en Aalburg met de prestigieuze titel aan de haal. Zij mogen zich komend jaar De Beste Groenteman van Nederland noemen. Een titel die ze hebben binnen gesleept door ‘overall’ de beste te zijn in de verschillende onderdelen: mystery shopper en winkelbeoordeling, daarna bezoek van de vakjury en tot slot de vakwedstrijden die vorige week zijn gehouden.

Zeer hoog niveau
Dit jaar was het niveau extreem hoog en de verschillen extreem klein. Bij de gevestigde handel is Landwaart Culinair uit Maartensdijk tweede geworden en Hemmy van Haaren uit Groesbeek derde. Bij de ambulante handel werd de tweede plaats, net als vorig jaar, ingenomen door G.H. Derks & Zn. uit Zutphen en derde werd Groentebroer B.V uit Sint Philipsland.

Beste Groenteman op TV
De winnaars worden dit jaar op de landelijke televisie uitgelicht. In het programma ‘Alles over wonen’, dat op zondagmiddag op SBS 6 wordt uitgezonden, zullen beide winnaars uitgebreid in beeld worden gebracht. Daarnaast wordt natuurlijk lokaal veel aandacht gegeven aan de winnaars. Maar ook de ‘runners up’ zullen van zich doen laten spreken.

De organisatie kijkt terug op een zeer spannende en geslaagde wedstrijd. De AGF-branche bruist van het leven! Met deze ambassadeurs voor de branche wordt de consument wederom duidelijk gemaakt waarom men voor ‘echte smaak’ en advies bij de groenteman moet zijn!

Organisatie en sponsors
De wedstrijd wordt georganiseerd door AGF-Detailhandel Nederland (ADN), Centrale Vereniging Ambulante handel (CVAH) en het AGF Centrum voor Kennis en Ontwikkeling (CKO). Kijk voor meer informatie over de verkiezing Beste Groenteman van Nederland op www.bestegroenteman.nl